In 1996

Fundatia Umanitara Health Aid Romania derula programele de ingrijire directa pentru copiii abandonati infectati cu HIV/SIDA si/sau cu dizabilitati in 5 case de tip familial. Serviciile oferite sunt gazduire, ingrijire, consiliere psihologica, consiliere sociala, orientare profesionala, socializare si petrecerea timpului liber, reintegrare familiala si comunitara

In 1997

Am derulat un proiect pentru mama si copil destinat prevenirii abandonului, punand la dispozitie un spatiu de locuit pe perioada determinata de timp.
Caietul scolarului - Educatie pentru sanatate - in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si UNICEF

In 1998

Am initiat activitati de formare si de informare pentru specialistii din domeniul social, cat si pentru igrijitori, impreuna cu UNICEF si CIDA are loc seminarul : *Cine are grija de ingrijitori*.

1999

Campania *Apel Smile*- un mecanism national de strangere de fonduri pentru copii defavorizati. Teledonul SMILE a fost difuzat pe data de 30 oct. la postul Antena 1.

2000

Proiectul de prezentare al casei *Roxana* participa la Conferinta Internationala organizata de Consiliul Europei la Nicosia, Cipru, obtinand premiul ca model de buna practica pentru ingrijirea copilului infectat cu HIV/SIDA

2001

deschiderea celei de-a sasea case, acordand astfel ingrijire si asistenta unui numai mai mare de copii aflati in dificultate.

2002

Membru deplin in Comisia Nationala de Lupta anti-SIDA. 20-24 mai, Fundatia HAR continua sesiunile de formare pentru specialistii implicati in domeniul social, organizand seminarul "Copiii de azi,adultii de maine".

Curs “Copiii de azi, adulţii de mâine”, Sinaia, organizatori: Fundatia Umanitara Health Aid România, adresat specialistilor din domeniul serviciilor sociale.

2002 - 2004

desfasurarea programului in parteneriat cu FDPSR in programul World Learning de dezinstitutionalizare a copiilor aflati in Centrul de Plasament Vidra. In urma campaniei de informare si sustinere, 7 copii seropozitivi au fost integrati in familii in asistenta maternala si alti 7 copii au fost integrati case de tip familial, una dintre case apartinand fundatiei noastre.

2003 - 2007

Proiectul *Copiii de azi, adultii de maine* program de orientare scolara, profesionala si tranzitie spre viata independenta pentru beneficiarii fundatiei - finantare Fondul Global de combatere HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei
“Copiii de azi, adulţii de mâine”, Sinaia, organizatori: Health Aid România, AVSI Italia & CESAL Spania - adresat specialistilor din domeniul serviciilor sociale.

2004

Fundatia HAR a avut privilegiul de a sarbatori prima generatie de copii seropozitivi care au absolvit clasa a VIII-a, celebrand acest eveniment printr-un banchet.

2004 - 2010

Combaterea Combaterea HIV/SIDA in Romania - Program finantat de Fondul Global de Combatere a HIV/SIDA, TBC si Malariei.

2004 - prezent

Proiectul de orientare scolara, vocationala si profesionala pentru beneficiarii fundatiei, cat si pentru beneficiari externi, aflati in situatii de risc

2007 - 2010

*Modelarea Viitorului* - calificare profesionala, training vocational si viata independenta. Proiect finantat de Fondul Global - de combatere HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei.

2009

19-21 Martie Curs – Educatie intre egali – Tema “Vreau sa fiu sanatos”

2010

Repararea si dotarea casei de tip familial pentru 6 copii aflati in protectia Fundatiei HAR
Participarea beneficiarilor Fundatiei HAR la proiectul “Tabara mea” derulat de catre Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei (ONCR) filiala Brasov.

2012

Dezvoltarea proiectului “Din gradina mea”. Acest proiect a avut in vedere dezvoltarii abilitatilor de autogospodarire. In mini-serele amenjate beneficiarii nostri au cultivat o gama variata de legume care a asigurat consumul propriu.

Dotarea unui spatiu destinat sesiunilor de art-terapie
Amenajarea si dotarea corespunzatoare pentru dezvoltarea abilitatilor de viata independenta pentru beneficiarii fundatiei.

2013 - 2015

Acordarea sprijinului pe o perioada de 6 luni pentru 12 tineri seropozitivi ce au părăsit centrele de plasament, precum și tinere mame infectate cu HIV ce au copii mici care au nevoie de aportul nutritiv.

Proiectul ”Alături de ei pentru normalitate”
Proiectul ”Mama și copilul – educație și integrare pentru viitor”

2013

Proiectul „Creativ” - „Cartea cu HAR” si „Magia Craciunului”– Culegerea si editarea unei carti de povesti scrise de catre copii, beneficiari ai fundatiei pentru copii.
Participarea in proiectul Sustine, Implica-te, Daruieste, Accepta, in parteneriat cu Institutul National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals”, Fundatia “Prof. Dr. Matei Bals” si Centrul Roman HIV/SIDA.
Ghid ”Recomandări pentru îngrijirea sănătății gravidei cu infecție HIV” in colaborare cu Institutul National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals”

2016

Work-shop “Etica profesională în Asistența socială - de la teorie la practică” – adresat profesionistilor care activeaza in domeniul social.
Depistarea cazurilor de copii/tineri ai străzii suspecte de TB in proiectul - „Identificarea activă a persoanelor fără adăpost bolnave de TB și oferirea de servicii integrate pentru creșterea aderenței la tratament”, derulat de catre Organizatia Salvati Copiii.
Acest proiect a avut ca obiectiv incluziunea sociala, schimbul de experienta si promovarea actiunilor de voluntariat printre elevii din cateva licee din Bucuresti si elevii de la Scoala internationala din IB World School Güby Germania.

28-30 Iunie 2017

Curs acreditat – Colegiul Asistentilor Sociali din Romania “Etica profesională în Asistența socială - de la teorie la practică” – adresat profesionistilor care activeaza in domeniul social

2018

„Proiectul Educatie pentru sanatate activa in comunitate” finantat de Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.

19 – 22 Noiembrie 2018

in colaborare cu d-na Lois Pollock – specialist in oferirea de suport pentru persoanele infectate cu HIV/SIDA si consilier in ingrijirea paliativa – Marea Britanie
Program psihoeducativ de grup, pentru copii si adolescenti, beneficiari ai fundatiei
Acest program a avut ca scop imbunatatirea nivelului inteligentei emotionale prin comunicare, ascultate si pozionare in relatii cu altii, gestionarea emotiilor perturbatoare: furia, frica, umilinta, neputinta, etc si antrenarea unui comportament asertiv.
Program de suport pentru personalul de ingrijire, lucratori in programale sociale desfasurate de catre fundatie
Acest program a avut ca scop identificarea resurselor proprii a personalului de ingrijire, validarea calitatii muncii si a devotamentului lor, reducerea izolarii sociale, pe care acestia o resimt adesea in sociatatea noastra, prin impartasirea reciproca a emotiilor si trairilor pe care le resimt in munca lor de zi cu zi.